Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2013 08:00 - НИКОЛО КОЦЕВ И "КИКИМОРА" - С ХИТОВА РОК-ПРОГРАМА В АСЕНОВГРАД
Автор: krassie Категория: Изкуство   
Прочетен: 2437 Коментари: 0 Гласове:
0



  Тази година в календара на Майските културни празници гвоздеите са няколко, но един от тях (здрав и корав) е гостуването на рокаджиите "Кикимора" - едно име все още крехко със своята младост (групата го обяви за пръв път в ефира на радио "Зи-Рок" в края на 2011-та), но както обикновено и тук първото впечатление може да ви "изтъркаля".
  Защото зад това име стои българската банда на Николо Коцев - китарист и композитор, роден в Пазарджик и учил в Пловдив, изживял една голяма част от досегашният си живот във Финландия, разбрал как се покоряват рок-върхове зад граница, и предизвикал аплодисментите не само на европейската публика, но и на цяло съзвездие световни звезди. Впрочем, разбрал как се печели в битки на европейска арена и как се губи.
  Николо Коцев е работил с Робин Гиб, Уейн Бенкс, с ритъм-секцията на шведските легенди "Юръп", плюс кийбордиста им Мик Микели, с Алана Майлс, Глен Хюз, с Йоран Едман и Джо Лин Търнър. Списъкът в този си вид далеч не е пълен, но е достатъчен, за да можем да си дадем сметка що за бляскава китарна личност ще се изправи очи в очи с асеновградските си фенове и приятели на 17 май.
  Водени от Николо Коцев, "Кикимора" включва още Александър Атанасов (соло вокал, китари), Николай Тодоров (ударни, вокали), Николай Цветков (бас, вокали) и Марин Иванов (клавир, вокали). Те завършиха успешно първото си национално турне само преди половин месец и сега, шлифовали се във времетечението на четиринайсет концерта и с все още неизстинал сценичен дух, предстои да разлюлеят Асеновата крепост и портите към Родопите.
  Групата разполага с обширен, пълнокръвен репертоар, в който положителните изненади винаги трябва да бъдат очаквани. Репертоар, който варира в съдържанието си и времетраенето си, предвид сцена и ситуация, но който "Кикимора" неизменно забиват с удоволствие и професионализъм. И това е онзи професионализъм, който Николо Коцев е шлифовал в Европа и света, и който се опитва да внедри на българска почва с променлив успех. Репертоарът на "Кикимора" традиционно включва кавър-версии на парчета, с които са израснали фенове и съвременници на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл", но Асеновград задължително ще чуе и силните авторски композиции на групата. Тези композиции, понастоящем, през май 2013-та, представляват именно новото, свежо и зелено клонче на българския хард-рок. Клонче, благодарение на Николо Коцев, облагородено "отвън". И търсещо пътя към светлината "вътре".
   А за битките вътре, за синтеза от български проблеми, разпрострели пипала на всички житейски нива, "Кикимора" - умишлено без да търсят европейска изисканост, за да бъдат разбрани добре - вече авторски са го казали:
"Пуша смачкан фас, защото нямам пура!
И хич не ми пука! Дреме ми на..."


Текст: КРАСИ ПАНАЙОТОВ
(Май 2013)


image


Тагове:   рок,   музика,   rock,   Music,   Николо,   asenovgrad,   Краси,   Панайотов,   Коцев,   krassie,   panayotov,   nikolo,   kotzev,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krassie
Категория: Изкуство
Прочетен: 179947
Постинги: 39
Коментари: 13
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол