Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 21:00 - "КИКИМОРА" сеят рок-музика из цяла България през април
Автор: krassie Категория: Изкуство   
Прочетен: 2455 Коментари: 0 Гласове:
0



   Те се родиха неотдавна, през 2011-та, презентираха името си за пръв път в ефир в края на същата година и това име, означаващо домашен женски дух с двуполюсна емоционална настройка, в четвъртия месец от 2013-та е символ на онзи труд, който трябва да се положи, за да може една рок-група да покълне и изкуството й да намери средата си за развитие. С отбележката, че говорим за млада група, но не и непременно за непознати личности.  
   Чист, качествен, вдъхновен, ръбат откъм комуникация рок - това е, което "Кикимора" предлага на ветровитата и поолесяла с времето българска музикална нива. Не, че няма групи, не че няма желаещи тутакси и на бърза ръка да се появят на сцена или на телевизионния екран. Но един голям процент от рок-аудиторията понастоящем сякаш не вижда на сергията кой знае какво разнообразие от свежи рок-продукти.
   "Кикимора" са в състав Александър Атанасов (соло вокал, китари), Николай Тодоров (ударни, вокали), Николай Цветков (бас, вокали) и Марин Иванов (клавир, вокали). И ако не съм споменал Николо Коцев, това го пишете на моята сметка. Защото Николо Коцев (роден през 1961-ва в Пазарджик) до момента е работил с толкова световни звезди, колкото средностатистическа домакиня мухи не е изтрепала из кухнята си. Сякаш от самосебе си, този именит български музикант води "Кикимора" с усърдието на помъдрял от годините лидер. И не, че уж отъпканите още от "Рейнбоу" и "Пърпъл" рок-пътеки не са се променили, и не, че по тях не избуяват временно спиращи похода препятствия. Но Николо Коцев, учейки се в движение, дава да се разбере, че познава и препятствията, и това което седи зад тях.
   В средата на април 2013-та първото национално турне на "Кикимора" вече е преполовено. То започна на 9-ти в Благоевград и след 14 покорени зали ще завърши на 27-ми във Враца. И това са 14 априлски стъпки, които оставят диря. Един тийм-билдинг и множество арени за себедоказване.
Няма гаранции в нищо и още утре сутрин, с изгрева на слънцето, нещата могат да застанат в нова светлина. Много рок-пристанища са били опожарени назад във времето, и много пътища са се оказвали без изход, или безкрайни спирали, и много музиканти са посели костите си по тях. Но в средата на април 2013-та "Кики"-тата, както ги наричат част от приятелите им, са една хитова, ударна и завладяваща банда. Петорка, която се раздава на сцената и превръща в стопроцентов рок-празник вечерите на тези, които са пожелали да ги видят с очите си и чуят с ушите си. Критични мнения за саунд, осветление, или друго - такива има и ще има, къде основателни, къде не. Но ако наистина мислите, че българската рок-сергия днес не предлага свежи продукти, трябва да знаете, че това е вярно само отчасти.
   И трябва да потърсите етикета с надпис "Кикимора".

image

Снимка и текст: Краси Панайотов
www.krapan.com        



Тагове:   рок,   музика,   rock,   Music,   Николо,   Краси,   Панайотов,   коцев,   krassie,   panayotov,   nikolo,   kotzev,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krassie
Категория: Изкуство
Прочетен: 179173
Постинги: 39
Коментари: 13
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол